Jaká byla má druhá polovina roku 2023

Neklapla mi kariéra kouče, ale přesto jsem dal v práci výpověď. Nevěděl jsem, vjakém oboru pracovat, a nakonec jsem se rozhodl pro obchod. Hledal a našel jsem si práci a poté i bydlení. Nastěhoval jsem se do Prahy a započal svou novou kariéru a nový život samostatného jedince.Stím ale přišla i spousta stresu a komplikací.

Červenec - koupačka na přehradě

Červenec

Mám za sebou první měsíc samostatného bydlení a nové práce. Pronajatý byt v sedmém patře paneláku na sídlišti kousek od Pankráce je skvělý, ale k dokonalosti mu chybí klimatizace. V červenci optimalizuji protokoly pro úklid a stravu. Dělal jsem zkoušky ČNB na neživotní pojištění, které jsem bez problémů na první pokus zvládnul. Prošel jsem týdenním školením na pojištění majetku, potom byl pár dní na příposlechu a začal svou novou kariéru v oblasti pojištění majetku.

Na Tinderu jsem si domluvil své první rande v Praze. Holčina byla skvělá, neproběhla jiskra, ale dodnes se občas vidíme na kávě jako kamarádi. Na konci měsíce jsem měl rande s další holčinou, ze které se bohužel vyklubal digitální nomád, tedy osoba, co neustále cestuje. Jelikož je to neslučitelné s mým způsobem života, alespoň jsme si večer popovídali.

Nový stres a tlak si kompenzuji převážně cukrem. Jelikož se stala spotřeba různých sušenek, rýžových placek s čokoládou a buchet časem neúnosná, nastavil jsem si jeden cukrový den v týdnu, kdy můžu sníst, co chci. Zbytek týdne musím tyhle šmakulády vynechat.

Srpen - ženich je připraven

Srpen

Tento měsíc jsem potkal skvělou holčinu, se kterou jsem šel na rande vícekrát a měl pocit, že jsem konečně našel svou budoucí přítelkyni. Nakonec to neklaplo a byl jsem z toho zklamaný, ale posunul se dál. V práci byl měsíc náročný, zapracovával jsem se do nové role. Nedařilo se, jak bych si přál, ale na druhou stranu jsem byl nadšený, plný energie a v práci trávil dobrovolně přesčasy.

Zaregistroval jsem se u nové obvoďačky v Praze a bohužel je součástí nedokonalého zdravotního systému. Během přijímání jsem neobdržel žádnou zásadní otázku – tedy zda sportuji, jak spím, co jím, jakou mám hladinu stresu a zda vím o nějakých traumatech, která by na mě měla vliv.

Srpen byl ve znamení svatby přátel Mirka a Alenky, jimž jsem byl na svatbě. Jel jsem z Brodu do Brna autem a vezl zapůjčené reprobedny. Jelikož jsem doma nechal mikrofon a světlo, po celodenní přípravě sálu a okolí jsem jel večer zase do Brodu, abych se vyspal ve známé posteli a vzal zapomenuté věci. Svatba byla krásná, počasí tropické, ale únosné. Nechybělo drama, například hádka otce ženicha s policistou či závěrečná roztržka mezi nevěstou a družičkou. Já si svou roli svědka užil a na celou svatbu se mi hezky vzpomíná. Jen jsem dodnes neobdržel fotky.

V dubnu jsem přestal pít alkohol a bez něj jsem zvládnul i celou svatbu.

Září - domácí strava

Září

Konečně se začalo ochlazovat a já nemusel překonávat pekelné vedro sedmého patra dobře mířeným větrákem. Počátkem září jsem vyrazil do Brodu, kde se konal slučák s gymplem, na kterém jsem se učil od šesté do deváté třídy. Dobře jsem si popovídal s několika jedinci a zároveň jsem doprovodil domů i bývalou třídní učitelku, se kterou jsem hovořil o životě a o ztrátě. Nečekaná konverzace a přitom jedna z nejlepších, které jsem kdy měl.

Práce je stále náročná, některé věci se nedaří a kompenzuji si nespokojenost nezdravou stravou. Zároveň jsem v září vyrazil na urologii, nejprve na vyšetření a poté pro výsledky. Začal jsem se opět více hýbat, na což jsem neměl během srpna v parnu ani pomyšlení, a zvedlo mi to energii a náladu. Jeden večer jsem skončil s kolegy z práce na Vyšehradě a hráli jsme karty.

Říjen - socha Buddhy v Sapě

Říjen

Jak se začali krátit dny a prodlužovat tma, dosti to ovlivnilo mou náladu. Ranní vstávání začalo být obrovský problém, chyběla mi energie a část měsíce jsem byl i nemocný, asi nějaká chřipka. Do práce jsem běžně chodil i přes prskání a smrkání. Obdrželi jsme školení na pojištění mazlíčků, už mohu pojistit i vašeho psa a kočku.

Měl jsem rande s další holčinou a šli jsme se projít do Prokopského údolí. Poté jsme skončili v centru Prahy, dali si večeři a poté seděli do večera v kavárně a povídali si. Měla příliš odlišný životní styl, ale opět skvělá, zajímavá žena. Vnitřně vím, že najít správnou ženu je hra čísel a je nutné prostě randit, ale každé nevydařené rande samozřejmě nějakým způsobem vede ke zklamání. Začínám trochu ztrácet naději a výrazně pociťuji samotu.

Byl jsem jako host na setkání Toastmasters, kde si lidé cvičí před ostatními vystupování a mluvení na veřejnosti. Dobrovolně jsem se zúčastnil improvizačního bloku, který jsem společně s další osobou vyhrál. Dobrá zkušenost, ale jako dlouhodobý proces mě to nezaujalo.

Řekl jsem si, že zkusím týden bez videí (bez YT, filmů, seriálů atd.). Vydržel jsem to dva dny.

Kamarád mě vzal do tržnice Sapa.

Listopad - obrázek vytvořila umělá inteligence

Listopad

Dolehla na mě nespokojenost v práci, v sociálním životě, v životosprávě i romantických vztazích. Všechno se sešlo dohromady a já poprvé v životě dokázal rozeznat a pojmenovat stav, který jsem už asi zažil, ale nikdy si to nepřipustil. Finální hřebíček do rakve mé radosti bylo další rande se skvělou holkou, které k ničemu nevedlo. Ta samota a ztráta naděje byla nejhorší. Poprvé jsem si řekl “Jsem v depresi”. Pár týdnů postupně vedlo k tomu, že jsem byl asi dva dny absolutně bez nálady a chuti cokoliv dělat.

V práci se má nálada odrazila na tragických výsledcích. Je vidět, že prodej je víc o tom, jak něco říkám nežli o tom, co říkám. Začal jsem reflektovat, jak jsem (ne)spokojený v práci. Zároveň jsem ale přijmul realitu a změnil na celou věc pohled, což vedlo kpozitivním výsledkům.

Začal jsem generovat fotky přes umělou inteligenci a poté je využívat i na tomto blogu.

Prosinec - zaplavená louka po tání sněhu

Prosinec

Dojezd roku jsem pojal velice volně. Žádná velká pravidla, žádná očekávání, spíše klid a odpočinek. Napsal jsem o tom, jak se cítím čas od času osaměle a také se zamyslel nad tím, co se samotou. Poprvé jsem na blogu také vstoupil do světa parfémů, což je takový můj menší koníček, a nasdílel nejlepší pánské parfémy pro podzim a zimu. V práci jsem měl každý prosincový pátek dovolenou, takže jsem si užíval pohodu a prodloužené víkendy. Upekl jsem perníčky.

Před Vánoci přiletěl bratr z Peru. Vánoce jsem strávil v Brodě a den před Štědrým dnem napadl kopec sněhu. Takový kopec, jaký jsem dlouho neviděl. O půlnoci přestala fungovat elektřina a začala jít až na Štědrý den odpoledne. Díky tomu jsem si alespoň po dlouhé době zahrál šachy. Navštívil jsem pár přátel a rodinných příslušníků. Mezi svátky jsem byl v práci a silvestr nijak neřeším.

Atomové návyky - jak si budovat dobré návyky a zbavovat se těch špatných

Shrnutí

Rok 2023 byl pro mě náročný. Náročnější, než jsem čekal, což sebou vedlo spousty nezdravých kompenzačních technik, z nichž ta nejprominentnější byla pojídání průmyslově zpracovaných potravin a jednoduchých cukrů. V hlavě jsem si vytvořil interní svět, který časem vedl na základě špatných reakcí na vnější svět ke špatné náladě a později i depresi. Hodně jsem polevil v oblasti životosprávy, o čemž rozhodně napíšu.

Z druhé strany jsem se ale konečně v životě osamostatnil a přesunul do nového města. Započal úplně novou, náročnou práci. Poznal jsem pár skvělých lidí. Pokud přijde problém, snažím se ho aktivně řešit a nevyhýbat se mu, i když ne ve všem se daří. Ke konci roku jsem si dal klid a pohodu, abych ten nový započal ve velkém stylu.

Ve druhé části roku jsem se naučil následující lekci:

Důležitá je vděčnost a je nutné počítat s tím, že realita se bude lišit od očekávání. Pro změnu pohledu je vhodné vyměnit ve slovníku slovíčko MUSÍM za slovíčku MŮŽU.

Tento blog nekončí, naopak, plánuji nějaké změny a přidání obsahu. Všem přeji příjemný nový rok, mnoho zdraví a úspěchů. Mějte se krásně a děkuji za čtení tohoto blogu, moc si toho vážím.

Mohlo by vás zajímat

  • Jak jsem přebíral nový byt Do nové práce nastupuji 1. června 2023. Je pátek, 26. května, a já po prohlídce úspěšně získávám útulný byt v sedmém patře činžovního domu na Praze 4. Realitní ...
  • Jak jsem se stal víkendovým alkoholikem Alkohol značně ovlivňoval velkou část mého života. V některých ohledech pozitivně, v mnoha ohledech negativně. Pojďme se podívat na to, jak jsem započal svou ce...
  • Jak fungují online seznamky a proč už na nich nejsem. Online seznamky jsem navštěvoval roky, i když jsem nikdy nebyl příliš aktivní. Občas jsem se podíval na ženy v okolí, ale neměl jsem t...
  • Jak jsem jel s kocourem na veterinu Toníčkovi je zhruba 12 let. Byl jsem to já, kdo ho jako kotě přivezl domů a od té doby si užívá luxusu zahrady rodinného domu i přilehlých míst. Většinu času tr...
  • Jak jsem padnul do deprese Deprese je psychické onemocnění charakterizované dlouhodobým pocitem smutku, beznaděje a ztráty zájmu o běžné aktivity. Klíčové rysy zahrnují nízkou náladu, úna...
Slide 1
Učte se ve svém tempu a pohodlí svého domova
Image is not available

Vaření, hra na nástroje, péče o rostliny, malování, osobní rozvoj, levné cestování, umělá inteligence, výchova a mnoho dalšího.

Hledat